Bricks in Common


I forbindelse med UIA World Congress of Architects CPH 2023 og World Capital of Architecture 2023 i København sĂŚtter vi med teglpavillonen ’Bricks in Common’ fokus pĂĽ tegl som traditionsbĂŚrende byggemateriale og afsøger forskellige aspekter af, om og hvordan teglen kan bringes bĂŚredygtigt med ind i fremtidens byggeri.

Tegl er grundstenen i det danske velfĂŚrdsbyggeri, og det hylder vi i verdensarkitekturĂĽret 2023.

Bricks in Common sĂŚtter fokus pĂĽ teglens kulturelle og historiske referencer, men samtidig vil bygningsvĂŚrket ogsĂĽ alene i sin udformning kommunikere pavillonens narrativ.

Inde i pavillonen vil den besøgende fü en sanselig oplevelse af tegl, som vÌkker den besøgendes erindring om teglens mange kvaliteter og muligheder.

Pavillonen bliver et socialt og fysisk pejlemÌrke i byen, hvis sÌrlige formsprog vÌkker nysgerrighed og drager forbipasserende til sig. Büde dem der møder pavillonen tÌt pü, og dem som passerer pü afstand.

Pavillonen er udformet som tre krydsbuer i hver sin størrelse – men alle med omtrent det samme CO2-aftryk: Ca. 1 ton CO2eq.

Den mindste bue er opført i en traditionel, massiv og ressourcetung teglsten, mens den mellemste bue er udtryk for omstillingen med brug af markedets aktuelt mest klimavenlige, blødstrøgne teglsten.

Den mellemste bue reducerer CO2-udledningen med 50 % sammenlignet med den mindste bue, og viser sĂĽledes, at denne reduktion kan opnĂĽs allerede i dag.

Den største bue markerer ambitionen med en reduktion på 75 % i CO2-udledning sammenlignet med den mindste bue – samme reduktion, som byggeriet bør nå i 2030.

Alle buer bliver opført med en andel af genbrugte sten, hvor andelen stiger fra den mindste bue mod den største, der bliver opført i ca. 70 % genbrugstegl.

NOAA har skabt ‘Bricks in Common’ i samarbejde med AART Architects & Mangor Nagel, OJ RĂĽdgivende Ingeniører, Murerlauget København, Next Copenhagen, Ampell, BEGA, Egernsund Wienerberger, Gamle Mursten, Kalk, CRH Concrete, Søndergaard Nedrivning og
VIHDA – Videnscenter for HĂĽndvĂŚrk – Design & Arkitektur