Bibliotek+ Høje Gladsaxe

Centralt placeret på butikstorvet i Høje Gladsaxe ligger områdets nye bydelshus og bibliotek. NOAA blev kontaktet allerede i planlægningsfasen og vi var involverede i alle aspekter af projektet lige fra analyse af mulige lejemål, brugerinddragelse og renovering til indretning og udførelse af det færdige projekt.
Udover at huse et bibliotek ønskede man fra initiativtagernes side at bydelshuset skulle danne ramme om forskellige aktiviteter. Det overordnede formål er at samle beboerne i Høje Gladsaxe området på tværs af kultur, etnicitet og alder gennem nye kulturelle og sociale sammenhænge der indbyder til leg, kreativitet og læseglæde.
Med udgangspunkt i rummenes funktioner har vi forsøgt at udarbejde en inspirerende, veldetaljeret og finurlig offentlig ”institution” med sin egen personlighed og eget udtryk. Det kommer særligt til udtryk igennem to greb:

1.Et legende reollandskab skaber en rytmisk bevægelse der bryder bibliotekets langstrakte hovederum. Ophævet på et plateau er landskabet bygget af kasserede bogreoler der kontrasteres af nye reolgavle i krydsfiner behandlet med en pigmenteret linolie samt indbyggede siddepladser polstret i vævet genbrugsplast. Her, i et harmonisk samspil mellem nyt og gammelt skabes rum og ro til at studere eller samles i strikke-, bog- eller fotoklubben.

2.De 5 boligblokke, der ligger markant i Høje Gladsakses landskab har inspireret os til at bygge en skulpturel konstruktion, der indeholder en receptionsdisk og andre pladskrævende, praktiske funktioner, bl.a. udlånsdiske, opbevaring af bogvogne og en kaffemaskine. Rum-møblet er konstrueret i mursten, fliser og porotherm thermoblokke med håndglaserede, malede og lakerede overflader i en leg med farver og teksturer. Vi har gennem et samarbejde med en keramiker testet et hav af forskellige typer glasurer og farver, lavet utallige prøver på glaseringer af mursten og udforsket et hav af murstenstyper med forskellige overflader og perforeringer.

Photo: Benita Marcussen
Photo: Benita Marcussen
Photo: Benita Marcussen
Photo: Benita Marcussen
Photo: Benita Marcussen
Photo: Benita Marcussen
Photo: Benita Marcussen
Photo: Benita Marcussen